Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul anunță când va fi…

Guvernul anunță când va fi gata șoseaua de centură care va ocoli orașul Comrat

Șoseaua de centură care va înconjura orașul Comrat, din Autonomia Găgăuză, urmează să fie gata în anul 2020. Despre asta anunță reprezentanții Guvernului, care spun că premierul Maia Sandu, a efectuat, ieri, 11 octombrie, prima sa vizită de lucru la Comrat.

Autorițățile anunță că lucrările de construcție, demarate în februarie curent, ale șoselei de centură care va ocoli orașul Comrat, urmează să se încheie peste doi ani, adică în ianuarie 2020.

Șoseaua va avea o lungime de 18,3 kilometri, iar costul proiectului, estimativ, este de 30 de milioane de euro, bani oferiți de către Banca Europenă de Investiții (BEI).

Astfel, premierul Maia Sandu, care a efectuat pentru prima dată o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, a mers pe șantierul de construcții a centurii de ocolire.

,,Sper că realizarea acestui proiect va fi un exemplu pozitiv. Noi avem foarte multe drumuri de reparat. Astfel, acele companii care vor demonstra că își îndeplinesc angajamentele contractuale au șansa să câștige și alte contracte în Republica Moldova. În anii următori vom continua să investim în reparația drumurilor, prin alocarea banilor din bugetul de stat, dar și prin finanțare de la donatorii externi”, a spus prim-ministrul.

Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din Turcia. Potrivit autorităților, urmează să fie efectuate lucrări de terasament, va fi instalat un sistem modern de drenaj şi urmează să fie ridicate şase poduri. La final, centura auto ar urma să fie iluminată.

În cadrul proiectului, finanţat de Banca Europeană de Investiţii, vor fi reabilitaţi şi 18,3 kilometri de drum, care leagă satul Porumbrei de oraşul Cimişlia.