Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Noua viceministră a Reintegrării…

FOTO Noua viceministră a Reintegrării s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol. Inițial, anunțul despre întrunire a fost publicat doar pe site-ul lui Krasnoselski

La patru zile de la numirea în funcție, vicepremiera pentru Reintegrare, Olga Cebotari, care ar deține și cetățenia Federației Ruse a avut joi, 12 noiembrie, o întâlnire cu liderul , Vadim Krasnoselski, care la fel este cetățean rus.

Inițial, anunțul despre întrevederea dintre Cebotari și Krasnoselski a fost publicat doar pe site-ul oficial al liderului de la Tiraspol, iar ulterior, informația despre întrunire a fost plasată și pe site-ul Guvernului de la Chișinău.

Este pentru prima dată când un reprezentant al Republicii Moldova se întâlnește cu liderul de la Tiraspol într-un astfel de format.

Întrevederea s-a desfășurat cu trei zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Nota emisă de Guvern:

„Astăzi, 12 noiembrie curent, în or.Tiraspol, a avut loc o întrevedere informală dintre negociatorul-șef din partea Chișinăului, Olga Cebotari, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și adjunctul reprezentantului politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Alexandr Stețiuc.

Întrevederea a avut un caracter informal, fiind trecută în revistă situația curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele de actualitate ce figurează pe agendă, dinamica recent înregistrată, dificultățile întâmpinate și perspectivele de impulsionare a procesului pentru a identifica soluții viabile.

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului a evidențiat deplina deschidere și existența unei voințe politice exprese întru a avansa dialogul în toate platformele de negocieri existente cu orientarea eforturilor spre soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, se menționează în nota Guvernului.

Noua membră a cabinetului de miniștri, viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari ar avea dublă cetățenie. Pe lângă cea moldovenească, Cebotari ar deține și un pașaport rus. Portalul Omega a publicat un CV al negociatorului șef cu Tiraspolul unde este specificat că este cetățeană a Rusiei.

Olga Cebotari a fost numită luni, 9 noiembrie în funcția de viceprim-ministră pentru Reintegrare a Republicii Moldova și o înlocuiește pe Cristina Lesnic, revocată după ce PD a anunțat că după alegeri își va retrage miniștrii de la guvernare.