Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon vorbește despre „20 de…

Dodon vorbește despre „20 de milioane de dolari în proiectul Pro Moldova”. Reacția lui Sîrbu

Sursa foto: pro-moldova.eu

Peste 20 de milioane de dolari au fost „vârâți” în noul proiect politic „Pro Moldova”, a declarat vineri, 19 iunie, Igor Dodon. De cealaltă parte, secretarul grupului parlamentar, Sergiu Sîrbu, susține că „așa cifră nu există”.

În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a spus că „Plahotniuc și Candu au vârât peste 20 de milioane de dolari în noul proiect politic „Pro Moldova”, cumpărând deputați”.

Contactat de ZdG, Sîrbu a spus că toate cheltuielile vor fi făcute publice atunci când va fi creat partidul, proces care se află „pe ultima sută de metri”, dar nu este vorba despre această sumă.

„Nu știu ce a vizat domnul președinte. E o aberație totală, aceste falsuri devin ridicole. Noi deja am atacat în judecată toate declarațiile false ale lui Dodon. Imediat ce creăm partid, vom fi transparenți, deschidem cont bancar, acum avem doar un sediu închiriat, deputații fac acțiuni din veniturile proprii, avem voluntari. Așa cifră nu există, probabil e bugetul PSRM, dar altcineva nu își poate permite așa cheltuieli”, a comentat deputatul.

Anterior, au fost lansate mai multe acuzații precum că deputații care părăsesc fracțiunea PDM și aderă la „Pro Moldova” ar primi bani, de la câteva sute de mii la un milion de euro, dar acestea au fost negate. Pavel Filip a anunțat că CNA a deschis cauze penale pe faptul coruperii deputaților.

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a fost creat în februarie, când din PDM au plecat șase deputați, în frunte cu Andrian Candu. Ulterior, i-au urmat și alții, în prezent fracțiunea având 14 deputați.