Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Avertismentul președintelui Dodon către deputații…

Avertismentul președintelui Dodon către deputații din Pro Moldova și Partidul Șor: „Vă veți pomeni cu procurorul alături”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat vineri, 15 mai, că deține informații precum că mai mulți deputați socialiști și democrați sunt abordați de către reprezentanții Grupului parlamentar Pro Moldova și cei din Partidul Politic Șor pentru a adera la fracțiunile lor.

„Ieri am avut o întrevedere. Sunt 55 de deputați care susțin acest guvern. Eu am infirmații că atât deputați PSRM cât și PDM sunt abordați de către Partidul Șor și Grupul Pro Moldova. Eu vreau să-i prentâmpin pe cei care încearcă să facă acest trafic de înfluență pentru a atrage deputați din aceste fracțiuni, atunci când vă veți pomeni cu procurorul alături să nu vă mirați. Eu nu o să mai repet acest lucru”, a declarat Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”,

Tot aici, Dodon îi acuză pe cei din Pro Moldova și Partidul Politic Șor că ar fi oferit sume de bani pentru ca mai mulți primari și aleși locali să părăsească PDM și să adere la Partidul Șor.

„Vă spun odată. Faptul că mergeți acum masiv prin localități, prin raioane, pentru a da și a propune mii de dolari la un primar de la PDM ca să treacă la voi și o mie sau 2 mii de lei la consilieri sătești și 20 – 30 de mii la consilieri raionali, noi știm. Veți fi taxați dur pentru această abordare. Nu vă duce capul să mergeți la alegeri corecte, dar vă duce capul ca pe banii din miliardul furat, aici e un mesaj important pentru PG, banii aceștia nu s-au luat din pod, să propui câteva sute de mii la deputați. Pe banii furați din miliard voi încercați acum să faceți politică în R. Moldova. Eu sunt ferm convins de colegii din PSRM”, a mai decarat șeful statului.

Tot Dodon susține că este sigur de „fermitatea colegior din PSRM” și că speră ca „colegii de la PDM să se mențină intact pentru a menține majoritatea parlamentară cu socialiștii”.

„Țin minte anul 2014, când noi am venit în Parlament cu 25 de deputați și cum ne spuneau în fiecare zi foști colegi din Parlament, fostul prim-ministru Vlad Filat și alții care ne spuneau, așteptați oleacă, încă 2 -3 săptămâni și se duc de la voi zece deputați. Pe noi din 2014 ne tot îngroapă politic. Sper foarte mult că și colegii de la PDM să se mențină intact pentru a continua majoritatea parlamentară”, a mai declarat Dodon.

În ultimele săptămâni, mai mulți deputați PDM au părăsit fracțiunea parlamentară a democraților și au aderat la Grupul Pro Moldova sau Partidul Politic Șor. Totodată, mai mulți aleși locali și primari au anunțat că părăsesc PDM și aderă la Partidul Șor.