Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Spînu: „Pentru prima dată…

Andrei Spînu: „Pentru prima dată în istoria țării noastre, malul drept nu va consuma gaze livrate de Gazprom”

„Pentru prima dată în istoria țării noastre, malul drept nu va consuma gaze livrate de Gazprom. Încă de anul trecut, am promis că vom face rezerve și vom găsi alternative pentru a nu mai fi dependenți de o singură sursă. Am reușit acest lucru”, susține vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

El s-a referit la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de vineri, 16 decembrie, potrivit căreia, pentru luna decembrie, SA Energocom va vinde 100 de milioane de metri cubi de gaze naturale către MoldovaGaz, la prețul mediu de 1108,61 USD/mia de m3.

„Acest preț include toate costurile: costul de achiziție a gazului, costurile de transport și costurile de depozitare pe care le-a suportat Energocom. Suplimentar, Guvernul continuă să crească stocurile de gaz și pentru lunile următoare.

Important, în urma acestei decizii, tariful nu se va schimba. Cetățenii vor primi în continuare suport în factură și vom trece cu bine de această iarnă”, a dat asigurări Andrei Spînu.