Principală  —  Ştiri   —   Pentru achitarea lucrărilor de reabilitare…

Pentru achitarea lucrărilor de reabilitare a unui tronson de cale ferată, capitalul social al CFM va fi majorat

Sursa foto: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova

Capitalul social al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) va fi majorat cu aproximativ 360 de mii de lei din contul împrumutului acordat de Banca Europeană de Investiții. Cabinetul de miniștri a aprobat decizia miercuri, 6 august, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit hotărârii de Guvern, banii sunt destinați pentru achitarea lucrărilor de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, care are o lungime de 233 km. Tronsonul va asigura legătura feroviară între 7 raioane din țară.

Conform autorităților, resursele financiare sunt alocate în cadrul Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare.

Capitalul social al întreprinderii de stat/ municipale se constituie din valoarea aporturilor în numerar și bunurile fondatorului, cu excepția bunurilor atribuite domeniului public.

La data de 12 septembrie 2022, au fost lansate lucrările de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești.