Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Oficial ucrainean face apel către…

Oficial ucrainean face apel către Occident: „Vom închide singuri cerul, dați-ne avioane militare și sisteme de apărare aeriană”

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, în mesajul său postat pe pagina de Facebook, spune că „dacă țările occidentale nu sunt capabile să închidă cerul deasupra Ucrainei, atunci țara sa va putea face acest lucru de una singură. Cu condiția că i se vor da avioane de luptă și apărare aeriană”, informează RBK Ucraina, citând postarea lui Danilov.

Potrivit acestuia, din cauza invaziei „necalculate” a Rusiei, întreaga lume este cu ochii pe Ucraina. „După 24 februarie, totul merge prost pentru Rusia. Occidentul „s-a trezit” când a ajuns pe punctul de a pierde tot ce reprezintă esența sa: valori, moravuri și principii”, scrie oficialul ucrainean.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare continuă, în mesajul său, cu un apel către Occident și NATO.

„Suntem recunoscători tuturor pentru fiecare cartuș, fiecare voce în apărarea statului nostru și fiecare cuvânt de încurajare. Însă, acum, în acest moment, în această zi și în această minută, avem nevoie de cel mai urgent și practic ajutor, de care depinde victoria ucraineană și rezistența Occidentului. Acest ajutor include protejarea cerului ucrainean prin furnizarea de aeronave de luptă și sisteme de apărare aeriană”, accentuează Danilov.

Oficialul ucrainean a încheiat mesajul făcând referință la pierderile umane și la importanța închiderii spațiului aerian.

„Sau poate oamenii uciși nevinovați ne vor acoperi cerul cu aripile lor ca niște îngeri? Însă, cum se va simți atunci întreaga lume?!
Dacă NATO nu vrea sau nu poate să „închidă cerul” asupra Ucrainei, vom închide singuri cerul, doar dați-ne avioane militare și sisteme de apărare aeriană”, conchide Oleksiy Danilov.