Principală  —  IMPORTANTE   —   „La Franzeluța SA sunt zeci…

„La Franzeluța SA sunt zeci de infectați cu COVID-19”. Combinatul de panificaţie: „De la începutul stării de urgenţă și până în prezent, au fost infectaţi cu COVID-19 26 de lucrători”

Un cititor ZdG ne-a informat precum că în cadrul Combinatului de panificaţie „Franzeluţa” S.A. ar fi mai mulți angajați infectați, iar întreprinderea ar tăinui aceasta. „La Franzeluța SA sunt zeci de infectați cu COVID-19. Întreprinderea afirmă că sunt bolnavi de angină! Raspândim virusul centralizat?”, ne-a comunicat cetățeanul.

Am solicitat o reacție cu privire la situaţia epidemiologică în cadrul Combinatului de panificaţie „Franzeluţa” S.A. Serviciul de presă al instituției a comunicat pentru Ziarul de Gardă că de la începutul stării de urgenţă și până în prezent, din numărul de 1500 de angajaţi au fost infectaţi cu COVID-19 26 de lucrători.

Potrivit reprezentanților întreprinderii, majoritatea dintre cei infectați au manifestat o formă ușoară care nu a necesitat spitalizare, aflându-se în izolare la domiciliu.

„Sursa infectării a fost din exterior, fie de la unul din membrii familiei, ori din transportul public. Menţionăm că persoanele aflate în contact au fost plasate în carantină pentru 14 zile. Totodată, nici unul dintre aceştia (52 la număr) nu a fost testat pozitiv”, ne-a comunicat serviciul de presă a „Franzeluţa” S.A.

Cât privesc măsurile de prevenire şi protecţie împotriva virusului Covid-19 în cadrul întreprinderii, reprezentanții companiei susțin că „sunt respectate cu stricteţe”.

În acest sens, încă de la începuul pandemiei angajaţii au fost asiguraţi cu măşti şi mănuşi de protecţie. Până la momentul de faţă au fost utilizaţi peste 1380 litri de soluţie dezinfectantă pe bază de alcool, destinată dezinfectării mâinilor şi a meselor de birou. De asemenea, la intrările în sediul întreprinderii, cât şi a halelor de producere sunt plasate covoraşe îmbibate cu soluţie dezinfectantă pe bază de clor. În fiecare dimineaţă, personalul este supus verificării temperaturii cu termometrele infraroşu”, menționează compania.

Totodată, aceștia dau asigurări că lucrătorii care muncesc în ture au fost asiguraţi cu transport, iar orice mijloc de transport care intră pe teritoriul întreprinderii este dezinfectat.

Precizăm că situația existentă nu afectează activitatea întreprinderii și procesul de lucru se desfășoară în regim normal, cu respectarea a recomandărilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ale Agenției Naționale a Sănătății Publice”, precizează compania.