Principală  —  Ştiri   —   Grav accident la Măgdăcești. Au…

Grav accident la Măgdăcești. Au intervenit șase echipe AMU

Sursa foto: amu.md

Un accident rutier, cu implicarea unui microbuz de rută și a unui camion, s-a produs în dimineața zilei de joi, 11 aprilie, la Măgdăcești. 16 pasageri au avut de suferit diverse traumatisme. La locul accidentului au intervenit 6 echipe de Asistență Medicală Urgentă (AMU).

„IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) Vă comunică informații vizând gravul accident rutier produs în dimineața zilei de 11.04.2024 în satul Măgdăcești, raionul Criuleni.

Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” la data de 11.04.2024, ora 06:19, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe motivul solicitării – accident rutier.

Pentru deservirea solicitărilor au fost alocate 6 echipe AMU, dintre care 2 echipe specializate de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Centru și Rîșcani, mun. Chișinău și 4 echipe AMU din cadrul PAMU Ratuș (Criuleni), Peresecina (Orhei), Cricova (Rîșcani) care au ajuns prompt la locul solicitării.

Prima echipă de asistență medicală urgentă a ajuns la ora 06:26, inițiind trierea pacienților. La fața locului s-a constatat mai multe victime ca urmare a accidentului rutier produs pe traseu ca rezultat al tamponării unui microbuz de rută cu pasageri și un camion.

Echipele AMU au preluat în siguranță pacienții, determinând că au avut de suferit 16 pasageri cu diverse traumatisme. Menționăm că tuturor persoanelor accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital de către membrii echipelor AMU și victimele sunt transportate asistat cu monitorizarea parametrilor vitali la spitalele din mun. Chișinău”, se arată în comunicatul CNAMUP.