Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   FOTO/ Șase persoane, reținute de…

FOTO Șase persoane, reținute de CNA într-un dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare. Percheziții la Comrat

Sursa foto: CNA

Șase persoane au fost reținute marți, 9 iulie, de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare.

Mai multe percheziții au loc astăzi, 9 iulie, la Comrat la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, urmând să fie plasate în izolatorul IP Cahul pentru 72 de ore.

„Astfel, acțiunile au loc în cadrul unei cauzei penale în cadrul căreia au fost investigate faptele ilegale ale bănuiților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare „MIR”, emise de entități bancare din Federația Rusă.

Astăzi, în urma celor 17 percheziții efectuate la 6 figuranți pe dosar și la sediul Organizației Teritoriale a Comrat a unei formațiuni politice, au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare”, se spune în comunicatul CNA.

Sursa foto: CNA

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Cahul.