Principală  —  IMPORTANTE   —   „Ferma de boți” care operează…

„Ferma de boți” care operează în rețeaua de socializare VKontakte împotriva Moldovei

Pe rețeaua de socializare rusească VKontakte, operează o rețea de conturi false, în special, împotriva Moldovei, scrie „Агентство” cu referire la proiectul „Botnadzor”.

În prezent există cel puțin 24 de conturi în „ferma de boți”. Primele conturi au început să lucreze în urmă cu un an, dar la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie au început să lucreze mai activ și li s-au adăugat și conturi noi. În timpul muncii lor, boții au lăsat aproximativ 700 de comentarii, 10% dintre ele fiind publicate pe 10 aprilie, ceea ce confirmă întărirea propagandei anti-moldovenești, scrie „Агентство”.

„Acești roboți critică nu numai guvernul Republicii Moldova în ansamblu, ci și președintele țării, Maia Sandu, precum și partidul său Acțiune și Solidaritate. Boții se prefac a fi oponenți ai integrării europene a Moldovei și scriu despre potențiala „înrobire” a țării de către România. Comportamentul lor amintește de comportamentul roboților care lucrează pentru publicul rus în interesul Kremlinului, dar nu există alte dovezi ale legăturii lor cu autoritățile ruse”, notează „Агентство”.