Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Federația Rusă amenință un ziar…

Federația Rusă amenință un ziar elvețian, după o fotografie în care Putin apare cu nas de clovn și cu simbolul LGBT pe față

Ambasada Federației Ruse în Elveția a amenințat cu un proces de judecată ziarul local Neue Zurcher Zeitung, după un un articol care a conținut ​​o fotografie a șefului regimului de la Kremlin, Vladimir Putin, în care acesta apare cu un nas de clovn și simbolul LGBT pe față.

Ambasada rusă în Elveția a trimis o scrisoare către redacția ziarului Neue Zurcher Zeitung, în care a amenințat cu un proces și a clasificat drept „umor plat” caricatura apărută în articol.

„În ceea ce privește personalitatea președintelui Federației Ruse, se știe că este o persoană ortodoxă, profund religioasă, și pledează pentru păstrarea valorilor tradiționale creștine în societatea rusă și, în mod clar, nu este un fan al comunității LGBT,” s-a revoltat Ambasada, spunând că această fotografie ar fi defăimat „onoare și demnitate” lui Vladimir Putin. 

Pe lângă liderul de la Kremlin, în acel articol apare și președintele Ucrainei, Zolodymyr Zelensky, ilustrat ca supererou. Ambasada Rusiei din Elveția a avut o reacție și la acest aspect. 


”Dacă vorbim de clovni, ar fi mult mai potrivit să abordăm acest subiect în contextul trecutului recent al fostului comedian ucrainean, V. Zelensky,” se mai arată în scrisoare Ambasadei.