Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ex-ministră a Sănătății, despre medicii…

Ex-ministră a Sănătății, despre medicii veniți din România: „Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici”

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco susține că înainte de cazarea medicilor veniți din România în cămine, a mai existat o situație delicată, când Ministerul Sănătății (MS) nu ar fi permis organizarea unui eveniment oficial de bun venit în aer liber.

„Nu le-a oferit nici Piața Marii Adunări Naționale, nici oricare alt spațiu larg și deschis. Se insista doar pe spațiu închis – să nu-i vadă nimeni, să nu pară evenimentul prea fastuos. După multe insistențe, discuții, s-a acceptat acel mic scuar din fața spitalului clinic republican.

Dacă la istoria cu căminul se mai putea de acoperit cu țară săracă, nu avem condiții mai bune, aici este vizibilă fără microscop doar rea intenție. Trăiesc un sentiment profund de rușine pentru tot ce li s-a organizat ieri colegilor noștri aici – numai curse și bătaie de joc. Rușine însă ar trebui să le fie guvernanților… Vă mai miră de ce li s-a urat sejur plăcut? A fost și asta în bătaie de joc”, spune Nemerenco.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România a ajuns la 30 aprilie în R. Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.