Principală  —  IMPORTANTE   —   După ce au pierdut sute…

După ce au pierdut sute de luptători în războiul din Ucraina, detașamentele lui Kadîrov au fost trimise în Cecenia, dar 1000 de luptători urmează să revină

Serviciul de Securitate al Ucrainei, citat de presa din Ucraina, a prezentat detalii despre pierderile suportate de „kadîroviști” în Ucraina, a numit numele comandanților diviziilor cecene ale Gărzii Ruse, care au apărut în apropierea Kievului și au oferit detalii ale participării lor la invazia rusă.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat că, pe 13 martie, grupul „kadîroviștilor” a fost retras din regiunea Kiev în Belarus, de unde s-au deplasat spre orașul Groznîi, Cecenia, scrie pravda.com.ua.

Rapoartele despre participarea personalului militar cecen la invazia rusă a Ucrainei demonstrează că aceștia au fost înrolați chiar din primele zile ale războiului.

Pe 26 februarie, pe rețea a apărut un videoclip în care probabil personal militar din Cecenia arbora steagul rus pe clădirea unei unități militare din Gostomel, o localitate situată la 50 de kilometri nord-vest de capitala ucrainei.

Pe 27 februarie, s-a aflat că, în timpul invaziei Ucrainei, comandantul regimentului 141 motorizat al Gărzii Ruse din Cecenia, generalul Magomed Tushaev, a fost ucis. Acest lucru a fost confirmat de un membru capturat al acelei unități.

„Kadîroviștii” și-au desfășurat tabăra în pădurea de lângă Borodyanka. Potrivit SBU, într-o noapte a fost aruncată în aer o încărcătură de muniție pe teritoriul taberei, unii dintre luptătorii ceceni fiind omorâți de explozie.

„De atunci, au început să acționeze cu mai multă precauție și s-au împărțit în mai multe grupuri. Dar nu au participat direct în lupte, fiind implicați doar în generarea „coșmarului” în rândul populației locale din zona Borodyanka, Babintsy, Katyuzhanka, până la Lyutizh”, au declarat pentru pravda.com.ua surse din cadrul SBU.

În cele din urmă, conform SBU, pe 13 martie, „kadîrovișii” au fost scoși de pe teritoriul regiunii Kiev prin Belarus și apoi pe calea aerului în Cecenia. În același timp, Ramzan Kadyrov a anunțat recent că trimite încă o mie de luptători ai săi în Ucraina.