Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, supărat pe SUA pentru…

Dodon, supărat pe SUA pentru că nu-l extrădează pe Vladimir Plahotniuc: „Partenerii strategici nu procedează așa, când le trebuie fițuică pentru fițuică”

Șeful statului se arată deranjat de faptul că Statele Unite ale Americii nu-l extrădează pe Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă menționând că fostul lider PDM trebuie adus acasă „cu cât mai repede, cu atât mai bine”, dar öi că toate întrebările depind de „multstimații noștri parteneri strategici americani”.

Întrebat dacă toate actele sunt în regulă pentru extradiție, Dodon a spus că „Partenerii strategici nu procedează așa când le trebuie fițuică pentru fițuică. Partenerii strategici pot rezolva altfel, ținând cont de parteneriatul strategic. Hai să fim cinstiți, onești. Eu stimez partenerii noștri strategici. Șeful Departamentului de Stat care este fondator la Europa Liberă declară că acela e bandit, dar pe de altă parte spune că e bandit, dar nouă ne trebuie „бумажка такая” („hârtia ceea” trad. n). Asta-i serios? Asta nu-i serios.”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului spune că tergiversarea extrădării ține de anumite interese geopolitice „ținând cont de lupta politică din Republica Moldova și gata”.

„V-am mai spus și cu alte ocazii și încă o dată. Am tot respectul față de toți partenerii noștri și sper foarte mult că ei vor acționa ținând cont de interesul relațiilor noastre bilaterale și nu de interesul îngust poate politic, lupta politică internă, alegeri prezidențiale șamd cum o cred majoritatea cetățenilor, pentru că oamenii nu înțeleg, mă întreabă dar de ce îl țin americanii acolo. Le zic, întrebați-i pe ei, întrebați-o pe Maia Sandu, ei îi trebuie mai mult, pentru că el trebuia să ajungă aici”, a mai spus Igor Dodon care spune că în cazul extradării lui Plahotniuc, ancheta miliardului s-ar mișca mai repede.