Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ IGP are un nou…

DOC IGP are un nou șef adjunct, numit prin ordinul ministrului de Interne

Inspectoratul General al Poliției (IGP) are un nou șef adjunct. Este vorba despre comisarul șef Vitalie Bostan, care anterior a deținut funcția de șef interimar al Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP și șef al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

Vitalie Bostan a fost numit în noua funcție de conducere prin ordinul ministrului afacerilor interne Pavel Voicu, iar luni, 3 august, a fost prezentat efectivului IGP, în cadrul unei ședințe.

Vitalie Bostan în luna aprilie curent a fost numit în funcția de șef interimar al Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP, iar înainte de aceasta a deținut funcția de șef al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”. În anii 2010-2014 a fost șef adjunct al Comisariatului de Poliție Tighina.

Potrivit unui comunicat al IGP, Vitalie Bostan și-a început activitatea în cadrul MAI din anul 1999.

Potrivit site-ului Autărității Naționale de Integritate, unica declarație de avere și interese personale a noului șef adjunct al IGP a fost depusă în anul 2017. Potrivit actului de acum 3 ani, Bostan a câștigat un salariu de peste 43 de mii de lei din funcția de ofițer superior de investigații în cadrul IGP și peste 71 de mii de lei pensie. Alte averi imobile, terenuri sau automobile deținute acesta nu indicat în declarație.