Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Averea cu care intră…

DOC Averea cu care intră candidatul Țîcu în cursa pentru prezidențiale

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu, candidat din partea Partidului Unității Naționale (PUN) pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, trece în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) un apartament, o mașină și salariile pe care le-a obținut pe parcursul ultimilor 2 ani.

În declarația de avere întocmită pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, candidatul PUN indică un salariu de circa 101 mii lei pentru funcția de parlamentar deținută începând cu luna februarie 2019 și alte circa 188 mii de lei pentru activitatea didactică în cadrul ULIM. De asemena, acesta indică venituri în valaore de 675 mii de lei obținute din activități științifice și de creație.

Țîcu mai scrie că deține un apartament în valoare de 739 mii de lei, care a fost achiziționat în anul 2015, și un autoturism Ford Focus cumpărat în anul 2018 și a cărui valoare este de 214 mii de lei.

Candidatul PUN pentru funcția de președinte de țară a trecut în declarație 27 mii de lei și 9.700 de euro în patru conturi bancare.

Amintim că Octavian Țîcu a fost înregistrat de CEC în calitate de candidat al Partidului Unității Naționale la funcția de președinte al Republicii Moldova în seara zilei de 5 octombrie.

Tot ieri, în cursă a fost înregistrat candidatul Mișcării Politice UNIREA, Dorin Chirtoacă.

Până marți, 6 octombrie, au fost înregistrați 8 concurenți electorali, dintre care 6 s-au lansat oficial în campanie.

Lista candidaților înregistrați și lansați

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.