Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Averea Maiei Sandu din…

DOC Averea Maiei Sandu din ultimii 2 ani. Câți bani i-a adus șefia Guvernului

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte trece în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) un apartament cu două camere, o Toyota RAV 4 și salariul obținut în timpul mandatului de parlamentar și premier. Sandu mai susţine că deţine într-un cont bancar din SUA puțin peste 24 mii de dolari.

Conform declarației de avere întocmite pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, candidata PAS indică un salariu de circa 111.800 lei pentru funcția de prim-ministru, deținută în perioada iunie-noiembrie 2019. Alte circa 50 de mii de lei le-a obținut pentru funcția de parlamentar, deținută în vara anului 2019. La capitolul venituri Sandu indică și 500 ron, obținuți după susținerea unei conferințe, în 2018, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

Sandu mai scrie că deţine un cont bancar în SUA cu puțin peste 24 mii de dolari, dar și unul în Republica Moldova, pe care se găsesc 1.000 de lei.

Candidata PAS mai declară un apartament de 74,5 m.p. cumpărat în 2003 și un automobil Toyota Rav 4, fabricat în 2007, achiziţionat în 2012 cu 170 mii de lei, sumă echivalentă în acel an cu aproximativ 10 mii de euro. 

Maia Sandu are 48 de ani și s-a născut la Risipeni, raionul Făleşti. Părinţii săi, Grigore şi Emilia, au activat în localitate, tatăl fiind director al complexului de porcine, iar mama – profesoară.

Până acum, în cursa electorală au fost înregistrați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe mâine, 2 octombrie.