Principală  —  IMPORTANTE   —   Depozit de droguri la Botanica…

Depozit de droguri la Botanica de 4,5 milioane de lei deconspirat de procurorii PCCOCS

Imagine simbol

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauza Speciale (PCCOCS) și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui chișinăuian, în timp ce plasa droguri în Chișinău, aduse prin contrabandă din Ucraina, se arată în comunicatul PCCOCS.

Au urmat percheziții în mai multe locații, de unde au fost ridicate droguri de tip MDMA, mefedronă, ecstasy, hașiș și marijuana. Pe piața neagră, drogurile indisponibilizate cu rol de probă în dosarul penal ar fi estimate la circa 4,5 milioane de lei.

Reținerea în flagrant a urmat monitorizării bărbatului cu vârsta de 28 de ani de către oamenii legii, timp de câteva luni. După reținere, au avut loc percheziții la un apartament din același sector al capitalei, care era folosit pe post de depozit al drogurilor, precum și la domiciliul bănuitului, pe o stradă apropiată, dar și în automobilul acestuia. Potrivit legii, după pronunțarea sentinței judecătorești, acestea sunt supuse nimicirii, prin ardere.

Urmează ca PCCOCS să solicite Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana aplicarea arestului preventiv, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Între timp, pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani este un alt dosar al bărbatului, trimis de către procurorii PCCOCS. Acesta din urmă ține de contrabandă cu marijuana și drog de tip PVP („sare”) din Ucraina, de peste 5,5 milioane de lei, în februarie 2022. Atunci, acesta fusese plasat în arest, iar dosarul – trimis în judecată, moment din care legea nu permite intervenția procurorilor pentru solicitarea aplicării arestului.