Principală  —  ZdG explică  —  Consultant social   —   Cum poți aplica pentru o…

Cum poți aplica pentru o garanție financiară destinată ÎMM-lor afectate de criza pandemică COVID-19?

Dacă venitul companiei tale a fost mai mic în anul 2020 față de anul 2019, compania ta este eligibilă pentru acest instrument de suport antreprenorial – informează Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din R. Moldova (ODIMM).

ÎMM-le au posibilitatea să solicite credite pentru capital circulant garantate de stat în proporție de până la 80%, cu un comision de garantare zero, aplicat până la 31.12.2021.

Concomitent, companiile ce solicită credite investiționale pot beneficia de garanții ce vor acoperi până la 80% din credit cu o valoare de maxim 5 milioane de lei (MDL), nefiind limitată suma maximă a creditului.

Din partea companiei se solicită doar cererea de solicitare a garanției financiare la una dintre băncile partenere unde urmează să accesați creditul, precum și un certificat eliberat de Serviciul Fiscal de Stat cu privire la restanțele* față de Bugetul Public Național la data solicitării sau o declarație pe propria răspundere privind lipsa acestora.

Pe lângă actele care, de obicei, sunt necesare de a fi depuse la contractarea unui credit, suplimentar se va prezenta doar o declarație pe propria răspundere privind lipsa restanțelor față de Bugetul Public Național la data solicitării creditului.

În cazul în care la data solicitării creditului compania înregistrează restanțe față de buget, veți avea posibilitatea să le achitați fie din resurse proprii, fie din contul creditului contractat.

Pentru mai multe detalii privind condițiile de garantare specifice acestui Produs, accesați  link-ul.

Chiar dacă nu vă încadrați în criteriile de mai sus, aveți posibilitatea să beneficiați de un credit garantat de stat în proporție de până la 70% cu o valoare a garanției la fel de până la 5 milioane lei, în baza unui Produs de garantare standard gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor ODIMM.