Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   COVID-19/ Ucraina anunță că-și închide…

COVID-19 Ucraina anunță că-și închide granițele pentru o lună, cu câteva excepții

Măsuri de restricție în lupta cu pandemia de COVID19 au fost luate de cabinetul de miniștri de la Kiev. Asta după ce în ultima perioasă s-a atestat un număr crescut de cazuri în Ucraina.

Potrivit UNIAN, Guvernul a luat decizia de a închide granițele de la 28 august la 29 septembrie 2020, cu scopul de a nu permite un al doilea val de infecții de COVID-19, a anunțat ministrul de interne Arsen Avakov.

Potrivit lui Avakov, accesul pe teritoriul Ucrainei va fi interzis străinilor cu anumite excepții. Astfel, vor putea intra în țara vecină doar persoanele străine care se află în tranzit și pot demonstra acest lucru, dar care sunt obligați să se afle pe teritoriul Ucrainei nu mai mult de 2 zile, cei care învață pe teritoriul țării, lucrează pentru armată, cei care au viza de reședință pe teritoriul Ucrainei, refugiați și persoane cu statut special, angajații misiunilor diplomatice acreditate în Ucriana, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și membrii familiilor lor care sunt acredintae de Ministerul de Externe de la Kiev.