Principală  —  IMPORTANTE   —   Circa 66% dintre parinți au…

Circa 66% dintre parinți au solicitat redeschiderea grădinițelor. Municipalitatea va elabora un ghid în eventualitatea reluării activității instituțiilor preșcolare

Grădinițele din Chișinău rămân a fi închise până pe data de 30 iunie curent, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în rândul copiilor și a lucrătorilor educaționali. Totuși, lucrările de reparație în instituțiile preșcolare se preconizează fi încheiate până la sfârșitul lunii iunie, iar din luna august ar putea fi reluat procesul educațional.

Anunțul a fost făcut de viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de luni, 25 mai, a serviciilor municipale. Totodată, funcționara a menționat că va fi elaborat un ghid pentru instituțiile preșcolare de către specialiștii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, privind regulile epidemiologice ce vor trebui respectate în caz că va fi reluat procesul educațional.

„Conform ședinței Comisiei Excepționale în Sănătate, procesul educațional este sistat până la data de 30 iunie. Ținând cont și de evoluția epidemiologică, probabil, până atunci nu va fi posibilă redeschiderea instituțiilor de educație timpurie. Paralel lucrăm la acele reguli care trebuie respectate în eventualitatea reluării activității gredinițelor. Ghidul ce va fi elaborat pentru grădinițe va fi plasat pe pagina web a municipalității”, a declarat viceprimara.

Totodată, din data de 18 mai, a fost reluat procesul de licitație a lucrărilor de reparație în școli și grădinițe. Astfel, pentru a nu perturba reluarea procesului educațional în luna august, din cauza lucrărilor de reparație, urmează ca până pe data de 30 iunie, toate lucrările din instituții să fie finalizate. 

Municipalitatea a efectuat și un chestionar, unde, potrivit datelor, circa 66% dintre părinți au solicitat ca copiii să frecventeze grădinița în timpul verii.

„Acest lucru va fi luat în calcul atunci când vor fi repartizați copiii în grupe, astfel ca să minimalizăm riscul de îmbolnăvire atât a copiilor, cât și a angajaților”, a conchis Cutasevici.