Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile propun renunțarea la încă…

Autoritățile propun renunțarea la încă un șir de restricții care vizează activitatea piețelor, centrelor comerciale și sălilor de sport

În legătură cu „înregistrarea unei dinamici pozitive” a situației epidemiologice, președintele Igor Dodon a anunțat după ședința comună cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi, că urmează să propună Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică (CNSP) să renunțe la încă un șir de restricții impuse anterior din cauza limitării răspândirii noului coronavirus.

„Vă informez că în săptămâna 18-24 mai, avem următoarea dinamică: numărul de cazuri a scăzut cu 8,9%, numărul celor vindecați a crescut cu 2,9%, iar numărul de decese a scăzut cu 7%. Avem o dinamică pozitivă și ne acest lucru ne permite să mergem la următoarea etapă de scoatere a restricțiilor”, a declarat șeful statului.

Astfel, autoritățile urmează să propună CNSP-ului, care se va întruni în ședință în seara zilei de luni, să permită reluarea, de la 1 iunie, a activității piețelor din mun. Chișinău și Bălți, precum și a centrelor comerciale, a sectorului HoReCa, a transportului internațional de pasageri, precum și a sălilor de sport.

În cazul în care CNSP va lua acestă decizie, de la 1 iunie, în R. Moldova vor rămâne valabile doar restricțiile impuse sectorului educațional și restricțiile impuse întrunirilor cu participarea a mai mult de 50 de persoane.