Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cât stăm acasă. Muzee, cărți…

Cât stăm acasă. Muzee, cărți și spectacole cu acces gratuit

Deși trec acum printr-o perioadă mai dificilă, oamenii din domeniul culturii sunt gata să ofere acces gratuit utilizatorilor la o serie de spectacole, cărți electronice dar și vizite virtuale prin muzee. 

Astfel, în această perioadă, NASA oferă tururi online gratuite. De asemenea, puteți merge online la  muzeul Louvre, National Gallery of Art, British Museum sau la muzeele de la Vatican

De cealaltă parte, mai multe teatre din R. Moldova transmit spectacole în regim online. Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” oferă zilnic acces la un spectacol online din repertoriul său, link-ul respectiv fiind valabil doar în ziua publicării. Teatrul poetic „Al. Mateevici” oferă  transmisiuni live cu spectacolele din repertoriu. Teatrul Național Satiricus oferă pentru zilele de week-end comedii și drame sociale, cu vizionare online.

Totodată, mai multe edituri oferă gratuit acces la cărți digitale. Printre acestea, Editura Humanitas – puteți accesa AICI biblioteca, și Editura Cartier. În același context, din 20 martie, în fiecare zi, un autor Cartier citește un fragment din cartea sa pentru noi toți.