Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Bărbatul care a împușcat mortal…

Bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroport este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan

Bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău pe data de 30 iunie 2023 este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan. Declarații în acest sens au fost făcute de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă susținut luni, 3 iulie.

Potrivit lui Cernăuțeanu, atacatorul a activat în structurile Afacerilor Interne timp de 7 ani, iar ulterior a fost concediat pentru acțiuni criminale comise în alt caz.

Bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău este Rustam Ashurov Karimovici, cetățean al Republicii Tadjikistan, născut pe 25 martie 1980, rezident al orașului Dușanbe, care, înainte de comiterea dublului omor la Chișinău, a făcut parte dintr-un „grup infracțional” care a răpit un prim-vicepreședinte al băncii „Orienbank” Tadjikistan. Potrivit Procuraturii Generale de la Dușanbe, pe 23 iunie 2023, la ora 22:10, în urmă cu o săptămână de la incidentul de la aeroportul din Chișinău, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovici, prim-vicepreședinte al „Orienbank” Tadjikistan, a fost răpit de un „grup infracțional organizat” de pe o stradă din Dușanbe.

În privința lui fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, anunță Procuratura Generală.