Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasada Federației Ruse la București…

Ambasada Federației Ruse la București le cere rușilor din România să anunțe misiunea diplomatică, dacă sunt discriminați, dacă sunt victime ale violenței sau dacă sunt amenințați

Amdasada Federației Ruse de la București a postat pe resursele sale on-line un anunț prin care le cere rușilor din România care au fost discriminați, au fost victime ale violenței sau amenințați să anunțe misiunea diplomatică, prin mesaj pe e-mail.

„Solicităm cetățenilor Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe motive de naționalitate, limbă, cultură, religie și de altă natură, precum și celor care au fost victime ale actelor de violență sau au primit amenințări, să contacteze serviciile speciale pe adresa de e-mail a ambasadei”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse, publicat vineri, 11 martie, la ora 13.00, ora R. Moldova.

Avizul este însoțit de precizarea că toate mesajele vor fi luate în considerare cu maximă atenție, iar în acest scop cetățenii sunt solicitați să indice datele lor personale și de contact.

Ambasada nu explică motivele pentru care ar colecta astfel de informații.

Ambasador al Rusiei în România este Valeri Kuzmin, cel care, în perioda iulie 2007- aprilie 2012, a fost ambasador al Federației Ruse în R. Moldova.