Principală  —  Ştiri   —   Alte patru persoane reținute în…

Alte patru persoane reținute în dosarul cu droguri de peste 2,5 milioane de lei, printre ei și organizatorii schemei infracționale

UPDATE 12:35 Polițiștii au reținut organizatorii schemei infracționale, un bărbat de 31 de ani din regiunea transnistreană, împreună cu un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi cercetați penal pentru activitate legată de circulația ilegală a drogurilor.

De asemenea, a fost reținut un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care activa în calitate de taximetrist. Bărbatul a transportat o cantitate de 1200 de grame de amfetamină la comanda unei persoanei din regiunea transnistreană. Valoarea drogurilor depistate este estimată pe piața neagră la aproximativ un milion de lei.

Totodată, a fost reținut în flagrant un bărbat de 31 de ani, originar din Uzbekistan, care „avea rolul de distribuire a drogurilor în ascunzișuri pe teritoriul municipiului Chișinău”, comunică Poliția.

În urma perchezițiilor, în automobilul cu care aceștia se deplasau, au fost depistate trei telefoane mobile și bani în sumă de 7500 de euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională.

Acțiunile de reținere au fost organizate cu suportul polițiștilor din cadrul BPDS „Fulger” a IGP și Inspectoratului național de securitate publică al IGP.

Știrea inițială:

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Chișinău, specializat în comercializarea online drogurilor a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile. În urma perchezițiilor la domiciliul bărbatului, valoarea drogurilor găsite constituie 2,5 milioane de lei.

Potrivit ofițerilor, ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie și acţiunilor de urmărire penală efectuate timp de trei luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin reţelele de plăţi electronice.

Banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăţi electronice, apoi transferaţi pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 1050g de „Mefedron”, 955g de „MDMA”, peste 194g de amfetamină, marijuana, 229 pastile „Superman” și 60g de pastile cu efect psihedelic. 

Valoarea totală a drogurilor ridicate constituie  2.500.000 de lei.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii altor persoane complici la săvârşirea infracţiunii.

Dacă va fi găsit  vinovat, suspectul riscă închisoare de la 7 la 15 ani.