Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Al doilea val: Mai multe…

Al doilea val: Mai multe surse media independente din Federația Rusă au fost blocate

Sursa foto: minprom.cap.ru

A demarat al doilea val de blocări pentru media independentă din Federația Rusă, scrie presa locală. Astfel, au fost sunt blocate „Mediazona”, „7×7”, „Lentachel”, „Pskovskaya Gubernia”, „Protocol”.

Tot astăzi a devenit cunoscut și faptul că publicațiile „Troitskii Variant – Nauka” și „Kuzpress” au fost blocate în Rusia. Blocarea a fost semnalată și de proiectul „Belsat” „Vot tak”.

Anterior, Serviciul Federal de Control al Comunicațiilor, Informației Tehnologice și Mass Media (Roskomnadzor) anunța că a trimis notificări despre „necesitatea restricționării accesului la informații false din surse precum Ekho Moskvy, InoSMI, Mediazona, New Times, Dozhd, Svobodnaya Pressa, Krym. Realii, Novaya Gazeta, Jurnalist, Lenizdat”.

„Pe aceste resurse, sub masca mesajelor de încredere, apar informații neadevărate, dar de interes public despre bombardarea orașelor ucrainene și moartea civililor în Ucraina, ca urmare a acțiunilor armatei ruse, precum și materiale în care este numită operațiunea în curs de desfășurare drept un atac, o invazie sau o declarație de război”, motiva Roskomnadzor.

Recent, postul de radio Eho Moskvî, una dintre puținele organizații media liberale din Rusia, și-a sistat activitatea. Conform Reuters, decizia de închidere a fost luată la scurt timp după ce procuratura generală a cerut restricţionarea accesului la Eho Moskvî şi la televiziunea de ştiri online Dojd, din cauza modului neagreat de putere în care relatau despre invazia rusă în Ucraina. 

Actualmente, mai multe posturi de televiziune pro-Kremlin prezintă o versiune total diferită a războiului din Ucraina, sugerând că în țara vecină au loc doar „operațiuni militare speciale”.