Principală  —  IMPORTANTE   —   Natalia Gavrilița, la discuții cu…

Natalia Gavrilița, la discuții cu Peter Michalko. Asistența macrofinanciară în valoare de 50 de milioane de euro ar putea ajunge în țară până la sfârșitul lunii septembrie

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a primit în vizită la Guvern pe șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Cei doi au discutat, inclusiv, despre acțiunile planificate ale Guvernului pentru accesarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro, până la sfârșitul lunii septembrie.

În cadrul întrevederii, șefa Guvernului i-a mulțumit Ambasadorului UE la Chișinău pentru promovarea valorilor europene în R. Moldova și pentru sprijinul continuu oferit prin intermediul numeroaselor proiecte de dezvoltare care se desfășoară acum în țara noastră.

„Am discutat cu domnul Ambasador despre acțiunile planificate ale Guvernului pentru accesarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro, astfel ca acești bani să ajungă în bugetul statului deja la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, am discutat despre actualizarea Agendei Acordului de Asociere”, anunță Natalia Gavrilița.

Vineri, noul Cabinet de miniștri a primit votul de învestitură din partea Legislativului și a depus jurământul în fața președintei Maia Sandu.