Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Președinții a șapte state…

DOC Președinții a șapte state UE o felicită, printr-o scrisoare comună, pe Maia Sandu pentru învestirea sa în funcția de președinte al R. Moldova și își exprimă sprijinul deplin

Președinții a șapte țări europene au semnat o scrisoare comună prin care o felicită pe Maia Sandu pentru învestirea în funcția de președinte al R. Moldova. Prin declarația comună, șefii celor șapte state UE – Lituania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Polonia, România și Republica Slovacă își exprimă sprijinul deplin către președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu și propun suport în implementarea reformelor de țară.

Declarația președinților din Lituania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Polonia, România și Republica Slovacă:

„Noi, președinții Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei, României și Slovaciei o felicităm pe Maia Sandu pentru învestirea sa în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Maia Sandu a primit un mandat puternic din partea cetățenilor Republicii Moldova care așteaptă schimbări, o agendă de reformă mai ambițioasă, democrație și legături mai strânse cu UE.

În acest sens, exprimăm sprijinul nostru deplin Maiei Sandu și eforturilor sale de consolidare a implementării reformelor bazate pe valori democratice, libertăți fundamentale și statul de drept. Suntem alături de președintele Maia Sandu în demersurile sale de a stabili un sistem democratic funcțional în Republica Moldova care să reflecte voința cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem gata să împărtășim experiența noastră de reformă și integrare europeană care ar putea contribui la prosperitatea și bunăstarea Republicii Moldova pe drumul său către Uniunea Europeană.

Reiterăm sprijinul nostru necondiționat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și calea europeană aleasă de cetățenii Republicii Moldova”, se menționeaază în scrisoarea semnată de cei șapte președinți de țară.

Joi, 24 decembrie, se va desfășura ceremonia de învestire a președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu.