Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Curtea de Apel a…

DOC Curtea de Apel a decis: Simbolul PAȘ, similar cu cel al PAS, nu se va regăsi în buletinul de vot la anticipate

Curtea de Apel Chișinău (CA) a respins recursul depus de către reprezentanții Partidului Alternative și Șanse (PAȘ) împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care au solicitat anularea deciziei CEC cu privire la refuzul înregistrării simbolului electoral al formațiunii, care seamănă cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

O Decizie în acest sens a fost emisă luni, 28 iunie curent de către Curtea de Apel Chișinău, judecător fiind Anatolie Minciună.

La 26 iunie, Partidul Alternative și Șanse (PAȘ) a atacat în instanța de judecată decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care i s-a refuzat înregistrarea simbolului electoral, care seamănă cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate.

CEC a refuzat marți, 22 iunie, înregistrarea simbolului electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică care și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ). Fiind abreviată, noua denumire a formațiunii este practic identică cu cea a PAS.

„(…) în buletinul de vot nu se admite identitatea de semne sau de simboluri electorale identice”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Partidul Noua Opțiune Istorică care și-a schimbat denumirea în PAȘ a depus vineri, 11 iunie, actele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Potrivit listei candidaților Partidului „Noua Opțiune Istorică”, liderii formațiunii politice sunt Svetlana Chesari, Alexandru Borisencov, Nina Mariutina și Elena Savițchi.

Pe 21 mai, un anunț cu privire la modificarea denumirii formațiunii politice Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” a fost publicat în Monitorul Oficial. Formațiunea Politică intenționa să-și schimbe denumirea în Partidul Politic „Alternativă și Șanse”. Coincidență sau nu, fiind abreviată, noua denumire a formațiunii era identică cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Formațiunea a participat la alegerile parlamentare din 2001, fără a depăşi însă pragul electoral pentru a accese în Legislativ.

Cap de listă a formațiunii este Svetlana Chesari, vizată într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine, potrivit unei anchete Anticorupție.md.