Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou mesaj al lui…

Un nou mesaj al lui Vlad Filat

Vlad Filat continuă să promită că va face dezvăluiri „care să arunce în aer clasa politică, doar că în cadrul unui proces public, aşa cum prevede legea şi în faţa unor procurori integri şi devotaţi legii”.

În noul mesaj apărut pe contul de Facebook a lui Vlad Filat, mai cere încă o dată ca şedinţele de judecată să fie publice. „Mă miră faptul că toate ilegalităţile în raport cu mine sunt, cu uşurinţă, trecute cu vederea. Doar că acestea creează precedente: circumstanţele în care mi-a fost ridicată imunitatea, arestarea şi izolarea mea totală, interdicţia de a vorbi cu deputaţii, cu avocatul poporului, cu notarul, şedinţe de judecată cu uşile închise şi cu mascaţi în sală şi în afară”, scrie administratorul paginii.

Totodată, Filat susține că dosarul său nu are legătură cu furtul miliardului. „În mod intenţionat s-a făcut o legătură între furtul miliardului şi dosarul în care sunt vizat. Dosarul miliardului este cu totul altceva. Este un dosar care trebuie încă intentat. Acesta trebuie să dea apreciere acţiunilor şi inacţiunilor instituţiilor statului, în care au activat şi activează persoane concrete, cu responsabilităţi prevăzute de lege, inclusiv celor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Sunt persoane care au luat decizii ce au condus la jaf şi, foarte important – au beneficiat de aceşti bani. Nu e simplu, dar foarte posibil de stabilit ce a fost şi cine a fost cu adevărat. Aşa cum unica măsură relevantă este timpul, şi în acest caz banii sunt probe relevante. De îndată ce vor fi găsiţi banii, vor fi depistaţi şi făptuitorii”, găsim în mesaj.