politie

O nouă zi fierbinte la Chișinău! Polițiști din Cahul, Vulcănești și Cantemir vin spre Chișinău

Opo­zi­ția de Chi­și­nău a anun­țat și pen­tru joi, 21 ianu­a­rie 2016 pro­teste masive, împo­triva actu­a­lei guver­nări. În acest con­text, un citi­tor al ZdG ne-a remis ima­gini cu auto­care pline cu poli­țiști care au por­nit spre Chi­și­nău.

Pre­ci­zăm că, mier­curi, 20 ianu­a­rie, mii de oameni au pro­tes­tat la Par­la­ment împo­triva înves­ti­rii nou­lui Guvern, con­dus de Pavel Filip. Acesta a fost votat în jurul orei 16.30 în tim­pul unei ședințe ful­ger a Par­la­men­tu­lui. Aproape de mie­zul nop­ții, într-o ședință secretă, noii miniș­tri au depus jurămân­tul în fața pre­șe­din­te­lui Timofti.

Astăzi, pro­cu­ra­tura Gene­rală a anun­țat că a por­nit urmă­ri­rea penală pe mar­gi­nea pro­tes­te­lor vio­lente de mier­curi seara. Fap­tele fiind inves­ti­gate sub aspec­tul comi­te­rii infra­cţiu­nii de dez­or­dini în masă (art.285 Cod Penal), se spune într-un comu­ni­cat al Pro­cu­ra­tu­rii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.