Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Pavel Filip: alegeri anticipate…

LIVE Pavel Filip: alegeri anticipate pe 6 septembrie

Pavel Filip

Pavel Filip a semnat astăzi în fața presei un decret privind organizare ala 6 septembrie 2019 a alegerilor parlamentare anticipate.

„Este un termen rezonabil, astfel ca toți participanții la alegeri să aibă posibilitatea să se pregătească, pe de o parte, iar pe de altă parte și instituțiile statului să aibă posibilitatea să organizeze petrecerea alegerilor anticipate în cele mai bune condiții”, a declarat Filip, care, după ce a semnat documentul în aplauzele angajaților de la Guvern, a invocat că PDM nu și-a dorit alegeri anticipate.

Potrivit acestuia, alegerile anticipate sunt unica soluție drept urmare a „crizei” care ar fi fost declanșate de PSRM și Blocul ACUM.

„Clasa politică este compromisă pentru că nu au reșit timp de trei luni să formeze un guvern”, a declarat Pavel Filip.

„În aceste condiții este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat cine le mai poate reprezenta interesele”, explicat Pavel Filip.

În același timp, Filip, asemeni conducerii PDM, a declarat că demisia șefului statului este necesară, după apariția în presă a discuțiilor acestuia cu Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Filip, instituțiile statului vor funcționa în regim obișnuit.

„Mâine este o zi obișnuită în R. Moldova. Fac apel la calm și reținere, la respectarea legii și ordinii constituționale. Fac apel la politicieni să nu încerce să forțeze în continuare punerea în aplicare a acestui plan care tot mai mult întrunește toate elementele unei lovituri de stat”, a afirmat Filip, care a transmis că va participa la manifestațiile din PMAN.