Principală  —  Ştiri   —   Tânărul care a cântat astăzi…

Tânărul care a cântat astăzi la nai pentru moldovenii de la Berlin: „Mă așteptam să fie puțini oameni, dar când am ajuns la secție, mi s-au umplut inima și sufletul de bucurie”

Tânărul care a cântat astăzi la nai pentru moldovenii ce stăteau la coadă pe lângă secția de votare de la Berlin se numește Ion Popescu și spune că gestul lui a fost determinat de dorința de a-i susține pe oamenii care stăteau în ploaie și frig, de ore bune, pentru a-și exercita dreptul la vot.

Ion a plecat de doi ani din R. Moldova și susține că acum a mers la vot și pentru el, dar mai ales, pentru cei dragi de acasă.

„Sunt în Germania de peste doi ani, am plecat dintr-o poftă generală de dezvoltare. Am făcut în Moldova Academia de Muzică și, la un moment dat, m-am plictisit oarecum. Nu eram bine determinat să întru în câmpul muncii pentru un salariu de nimic, așa că am decis să mai încerc ceva și anume să plec undeva în Europa. Am ales Germania, aici activez în alt domeniu  – fac montări de bucătărie acum, dar mă ocup și cu muzica, pentru că e un hobby care mă urmărește peste tot.

Astăzi, pot spune că a fost o idee spontană să le cânt oamenilor la nai, ca să îi susțin, pentru că ei stăteau la coadă de ore întregi, în vânt și ploaie. Mă așteptam să fie puțini oameni acolo, dar când am ajuns, mi s-a umplut inima și sufletul de bucurie. Am văzut cât de tare s-au mobilizat oamenii. Și, într-adevăr a fost lume multă și încă este, iar acesta e un gest impresionant, tot respectul pentru oamenii de acolo. Acasă, mai avem familii și părinți și ne doare sufletul de ce se face în Moldova.

Cei care încă nu au mers la vot, i-aș îndemna s-o facă, cât nu e târziu, altfel, ar fi o greșeală care ne-ar urmări pe toți pe câțiva ani înainte. Vom trăi cum ne așternem. Eu am mers la vot pentru cei de acasă, dar și pentru mine. Sigur că mă afectează și pe mine ce se petrece în țară, dar mai puțin, am mers de dragul lor mai mult”, mărturisește Ion.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.