Principală  —  IMPORTANTE   —   „Suntem angajați în a duce…

„Suntem angajați în a duce la bun sfârșit reformele inițiate”. Discuții între Igor Grosu și secretarul general adjunct al Consiliului Europei

Consiliul Europei va continua să sprijine R. Moldova la realizarea Planului național de acțiuni pentru aderarea la UE. Subiectul a fost discutat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjorn Berge, aflat într-o vizită în țara noastră, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului.   

Șeful legislativului a remarcat faptul că, de-a lungul anilor, Consiliul Europei a sprijinit R. Moldova în realizarea reformelor democratice în domeniul justiției, mass-media și a respectării drepturilor omului. „Suntem angajați plenar în a duce la bun sfârșit reformele inițiate, iar prioritatea zero este cea a justiției. Chiar dacă avem rezistență în rândul judecătorilor, procesul este ireversibil și nu vom ceda”, a spus Igor Grosu.

Un alt subiect abordat a fost lupta cu știrile false și propaganda. Președintele Parlamentului a apreciat, în context, expertiza Consiliului Europei la consolidarea pluralismului media. „În ultimii 3 ani, am depus eforturi considerabile pentru a întări instituții ale statului, cum ar fi Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului. Pas cu pas, vom munci să avem instituții puternice, care să facă față grupărilor criminale și provocărilor din exterior”, a menționat șeful legislativului.

În contextul celei de-a 75-a aniversări a Consiliului Europei, Secretarul general adjunct, Bjorn Berge, va participa mâine la evenimentul de transmitere a unei donații importante de echipamente medicale în cadrul proiectului „Consolidarea reformelor penitenciarelor și a probațiunii, prestarea serviciilor medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis”.