VOX: Ce cred cetățenii despre valorile europene promovate de guvernare

Astăzi, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” a avut loc deschiderea oficială a Orășelului European 2019. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, care a vorbit despre importanța parcursului european și despre faptul că „apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, pancarte și vuvuzele”. ZdG a realizat un vox și a întrebat trecătorii dacă simt rezultatele luptei cu corupția și dacă actuala guvernare promovează valori europene.

În discursul său, prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, a declarat că „apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, ci prin fapte concrete, în fiecare zi. Haideți să devenim europeni prin gândire și acțiuni, nu prin declarații. Să fim europeni făcându-ne meseria cu dedicație, acționând cu responsabilitate și fiind mai toleranți și mai buni. Haideți în fiecare zi, împreună, să construim Europa aici, acasă, în Moldova”, a concluzionat Pavel Filip.

Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău a menționat despre progresele pe care le-a înregistrat R. Moldova în ultimii ani, dar a încurajat autoritățile să continue eforturile privind reformarea sistemului justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

La eveniment au fost prezenți și mai mulți ambasadori acreditați în R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    „apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, pancarte și vuvuzele”. Da bini ca o facut el declarati, parcu era plin cu pancarte si benere si vuvuzele in uniforma … Hrisca si circ pentru popor. Apai guvernanti tot timpu dispare ca magaru in ceata. In acelasi glas, si virstnici si tineret spune ca nu se face nimic cu coruptia, da tot parcu e plin de structuri de siluire, politie, jandarmi, spetsnaz … asa o fi in orase europene, ca in lagare de concentrare sau gulaguri ? Bine o spus oameni, ca totu e rudenie,, nepotism, cumetrie, nu profesionalism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *