Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Violonista Alexandra Conunova și-a recuperat…

Violonista Alexandra Conunova și-a recuperat vioara

Alexandra Conunova/ Facebook

Violonista Alexandra Conunova a primit vioara înapoi, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„După parcurgerea procedurilor legale și aprecierea actelor prezentate miercuri, 22 decembrie 2021, în următoarea zi – joi, 23 decembrie, vioara ridicată în luna octombrie 2021, pe Aeroportul din Chișinău, 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗿𝗲𝘁𝘂𝗿𝗻𝗮𝘁ă persoanei, care acum a prezentat documentele autentificate ce o împuterniceau să o dețină în folosință”, anunță PCCOCS.

Procurorii anunță că au solicitat documente autentificate de la proprietar, care o împuterniceau pe violonistă să o folosească vioara.

„Astăzi, la prezentarea documentelor autentificate și parcurgerii procedurilor legale care se impun, instrumentul muzical a fost eliberat persoanei. Urmărirea penală continuă, în vederea dispunerii unei soluții obiective privind fapta investigată”, se spune în comunicatul PCCOCS.

Violonista a fost oprită la aeroport cu două luni în urmă, iar vioara i-a fost reținută de procurori pe motiv că violonista nu deținea acte pentru instrumentul muzical.