Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Liderul Partidului Democrația Acasă…

VIDEO Liderul Partidului Democrația Acasă Vasile Costiuc și consilierul municipal din partea PSRM Dinari Cojocaru s-au luat la pumni în fața casei ex-președintelui R. Moldova, socialistul Igor Dodon

Colaj ZdG

Liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, și consilierul municipal din partea Partidului Socialișitlor din R. Moldova (PSRM), Dinari Cojocaru, s-au luat marți, 24 mai, la pumni în fața domiciliului ex-președintelui R. Moldova, socialistul Igor Dodon.

Incidentul s-a produs în timp ce procurorii anticorupție desfășurau percheziții la domiciliul socialistului Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore într-un dosar penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

În timp ce mai mulți susținători ai fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, scandau „Libertate lui Dodon”, liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc scanda – „Dodon la pușcărie”.

Ziarul de Gardă a scris anterior că Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a fost reținut și anchetat penal într-un dosar penal pentru corupție.

La 14 ianuarie curent, consilierul municipal, Veaceslav Nedelea și liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind cercetați în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Ulterior, pe 9 februarie, mandatul de arestare la domiciliu a fost prelungit cu încă 30 de zile.

Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”, cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri la Durlești, a declarat că „a primit propuneri de a participa la crearea destabilizărilor în masă și l-a acuzat pe ex-șeful PA Viorel Morari de reținerea sa”.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, fostul șef al PA Viorel Morari a calificat acuzațiile aduse de Vasile Costiuc drept „false și grave” și a spus că acestea „necesită a fi investigate de organele competente”.

Nedelea și Costiuc sunt bănuiți că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și că ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar pentru că ar fi participat la această schemă ar fi fost remunerați financiar.

Anterior, în același dosar, opt persoane din anturajul familiei fostului primar au fost supuse perchezițiilor domiciliare. Ofițerii CNA au căutat probe privind implicarea celor opt persoane în actele de corupție de la primărie. De la fața locului, au fost ridicate acte despre costul tranzacțiilor, telefoane mobile și alți purtători de informații. În prezent, acestea sunt cercetate în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat.