Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Astăzi are loc premiera…

VIDEO Astăzi are loc premiera lungmetrajului „VARVARA”. Din distribuția filmului fac parte peste 30 de actori, inclusiv șase de pe malul stâng al Nistrului

Sursa foto: Delegația UE în R. Moldova

Premiera lungmetrajul „VARVARA”, produs de Sergiu Cumatrenco și regizat de Anatol Durbală, va avea loc marți, 6 iunie. Filmul a fost realizat cu sprijinul UE și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Premiera filmului „VARVARA” va avea loc la Președinția R. Moldova, iar din 7 iunie, producția va fi difuzată în cinematografele din țară. Filmul urmează să fie prezentat și la Tiraspol, anunță Delegația UE în R. Moldova.

În 2020, producătorii filmului „VARVARA” au beneficiat de un grant în valoare de peste 35 de mii de euro în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Filmările au avut loc în perioada 2021-2022, iar din distribuția filmului fac parte peste 30 de actori, inclusiv șase de pe malul stâng al Nistrului. Și echipa de producție a inclus profesioniști de pe ambele maluri.

Lungmetrajul „VARVARA” îl prezintă în prim plan pe Sașa, un instalator de rând, care încearcă din răsputeri să ducă o viață cinstită, iar filmul este exact despre alegerile importante pe care trebuie să le facă eroul. 

„Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare”, menționează reprezentanții Delegației UE în R. Moldova.

Lungmetrajul „VARVARA” este lansat de echipa de producție a filmului „Carbon”, care s-a bucurat de un mare succes.