Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Spitalul Clinic din Bălți, focar…

Spitalul Clinic din Bălți, focar de COVID-19: 55 de angajați ai spitalului, infectați

agora.md

În spitalul clinic din Bălți s-a format un focar de infecție cu COVID-19. Autoritățile anunță că în două secții din cadrul instituției medicale, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 11 cazuri noi de infectare în rândul lucrătorilor medicali.

Șeful Centrului de Sănătate Publică (CSP) din Bălți, Veaceslav Chișlari a declarat pentru Ziarul de Gardă că până marți, 28 aprilie, în total 55 de angajați ai spitalului au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Mai multe detalii Chișlari nu ne-a putut oferi.

Ziarul de Gardă a scris anterior că despre numărul mare de lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Bălți care au fost testați pozitiv cu coronavirus, iar cei care prezentau simptome ale infecției oricum erau obligați de administrația spitalului să se prezinte la locul de muncă.

Acum 10 zile, pe 17 aprilie cel puțin 13 lucrători medicali au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Deși la data de 15 aprilie, administrația Spitalului Clinic Bălți ne-a declarat că doar cinci angajați ai instituției au fost infectați cu noul tip de coronavirus, la doar două zile numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19 a crescut de aproape trei ori.

Până la ziua de azi, la Bălți sunt înregistrate 77 de cazuri confirmate de COVID-19, iar sub supraveghere medicală sunt 3 316 de persoane.