Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Crește numărul persoanelor infectate cu…

Crește numărul persoanelor infectate cu COVID 19 la Spitalul Clinic din Bălți. Medic: „Nu vreau scenariul „Suceava 2”

Numărul lucrătorilor Spitalului Clinic Municipal din Bălți infectat cu coronavirusul de tip nou a ajuns la 20. Informația a fost publicată de Gheorghe Brânză, medic care a activat la acest spital până la începutul lunii martie 2020. Anterior, acesta a făcut publice mai multe informații despre situația la capitolul COVID 19 din acest spital, confirmate ulterior de autorități.

„Ar fi drăguț, dacă colegii din această listă, ar arăta condițiile secției unde sunt spitalizați, ar dezminți faptul că nu au respectat măsurile de protecție. Documentul despre care ieri a menționat Serghei Rotari, pe care ei „s-au iscălit”. Eu nu învinuiesc și nu apăr pe nimeni… dar, eu tot locuiesc în acest oraș … nu vreau scenariul „Suceava 2”, precizează medicul Gheorghe Brînză, cel care, în utlimele zile a prezentat mai multe informații despre situația din spitalul unde a activat până în luna martie 2020, confirmate ulterior de autorități. Brînză este acum medic în cadrul Spitalului Raional Ungheni.

Brînză a publicat și un document, care confirmă informația despre infectarea a 20 de lucrători medicali din cadrul instituției, după ce vineri, 17 aprilie, numărul celor infectați era de 14.

Medicul a făcut referire la Spitalul din Suceava (România), în care sute de medici și pacienți s-au îmbolnăvit de COVID-19. Procurorii români au inițiat anchete și au vorbit despre teste făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau neapărat nevoie de ele, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost înaintate către laboratoare specializate. Mai mult, persoane testate pozitiv nu ar fi fost internate în fapt în secţia de boli infecţioase a spitalului.

Vineri, 17 aprilie, ZdG scria că noul coronavirus se răspândește cu repeziciune în Spitalul Clinic din Bălți, instituție medicală strategică în lupta cu COVID-19. Până vineri, 17 aprilie, cel puțin 13 lucrători medicali au fost testați pozitiv cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful Centrului de Sănătate Publică (CSP), Veaceslav Chișlari.