Principală  —  IMPORTANTE   —   Purtarea măștilor de protecție devine…

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în spațiile închise la nivel național

Purtarea măștilor devine obligatorie în spațiile închise la nivel național începând cu ziua de sâmbătă, 16 mai. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

,,În mod obligatoriu s-a stabilit la nivel național purtarea măștilor atunci când persoanele călătoresc cu transportul public, atunci când se află în spațiile comerciale, în spațiile publice închise și în situația în care nu pot respecta distanța socială. Masca în mod obligatoria va acoperi atât gura cât și nasul persoanelor.

Medicii au observat purtarea incorectă a acestor măști. În aceste condiții există riscuri sporite de infectare pentru persoane atunci când masca nu asigură protecție, dar poate dimpotrivă dăuna stării de sănătate a persoanelor”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 5 745 cazuri. Totodată, au fost înregistrate 202 decese și 2280 de cazuri de recuperare.

Vineri, 15 mai, se încheie Starea de Urgență ce a fost instituită de Parlament pentru o perioadă de 60 de zile. În condițiile epidemiologice la nivel național, urmează să fie întreprinse în continuare măsuri de prevenire și control ale infecției COVID-19. Agenția Națională Sănătate Publică a înaintat, joi, 14 mai, către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu, un demers privind instituirea stării de urgență în sănătate publică din data de 16 mai, ce va dura până pe data de 30 iunie curent.