Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Procuratura s-a autosesizat în cazul…

Procuratura s-a autosesizat în cazul profesoarei care umilește și înjură elevii

Procuratura municipiului Chișinău anunță că s-a autosesizat ca urmare a apariției în spațiul public a informației privind agresarea și amenințarea unui elev al Liceului „Socrate” din Chișinău.

„Procuratura investighează cazul prin prisma prevederii din Codul penal privind tratamentul inuman și degradant. În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ”, este arătat în comunicatul Procuraturii.

O profesoară de la un liceu privat din capitală a fost înregistrată în timp ce striga la copii, îi abuza fizic şi îi înjura. Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți, din motiv că micuțul și-ar fi schimbat comportamentul, a decis să înregistreze ziua de școală a copilului prin intermediul unui smartwatch pe care îl poartă. Această înregistrare a fost făcută publică pe rețelele de socializare de tatăl unui băiețel care, din septembrie, este elev la școala respectivă.