Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Persoanele cu COVID-19 care se…

Persoanele cu COVID-19 care se tratează la domiciliu, cele care au intrat în contact cu un pacient testat pozitiv, dar și cele aflate în autoizolare, vor fi monitorizate la distanță de un grup de studenți și rezidenți de la USMF, anunță MS

sursa: Ministerul Sănătății

Persoanele infectate cu COVID-19 care se tratează la domiciliu, cele care au intrat în contact cu un pacient testat pozitiv, dar și cele care au fost supuse regimului de autoizolare după ce au traversat frontiera R. Moldova pe sensul de intrare, vor fi monitorizate la distanță de un grup de studenți și rezidenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, anunță Ministerul Sănătății.

Studenții și rezidenții Facultății de Medicină Preventivă, anul VI, care au fost repartizați la stagiul de practică vor suna pacienții pentru a verifica starea lor de sănătate la un anumit interval de ore, conform unui algoritm stabilit de MS. Acțiunile fac parte din proiectul privind Mecanismul de Monitorizare la Distanță a Pacientului COVID+ care a fost lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„Zilnic, prin intermediul mecanismului de monitorizare sunt realizate în jur de 10 mii de apeluri. Pacienții confirmați cu COVID- 19 sunt monitorizați conform unui algoritm al MS în diferite intervale de timp, 72 de ore, 48 de ore. Este monitorizată starea de sănătate a acestor pacienți în regim permanent”, a menționat directorul Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, Liviu Oboroc.

Mecanismul de Monitorizare la Distanță a Pacientului COVID+ ar urma să funcționeze până la sfârșitul lunii mai 2022.