Principală  —  IMPORTANTE   —   Misiune de asistență umanitară internațională.…

Misiune de asistență umanitară internațională. R. Moldova va primi 100 de mii de măști de protecție din partea NATO

sursa foto: Forțele Aeriene Române

R. Moldova va receptiona luni, 29 martie, un ajutor umanitar din partea NATO, care constă din 100 de mii de măști, în valoare de 190 de mii de dolari, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ambasada României în R. Moldova:

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române execută astăzi, 29 martie, o misiune de asistență umanitară internațională în sprijinul Republicii Moldova, în contextul pandemiei COVID-19, pentru transportul a 1,5 tone de echipamente de protecție sanitară. Misiunea se desfășoară la solicitarea Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa. Aeronava a decolat la ora 08.00, din Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Luxemburg, pentru încărcarea echipamentelor și transportul acestora la Chișinău”.

MSMPS:

„R. Moldova va receptiona astăzi un ajutor umanitar din partea NATO, care constă din 100.000 de măști de model FFP2, în valoare de 190.000 USD”.

Ambasada Lituaniei în Moldova:

„Lotul de echipamente va fi adus la bordul unei aeronave militare românești, care va ateriza astăzi la ora 17:30, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Al doilea lot, în valoare de 190,000 USD cuprinde o sută de mii de măști de unică folosință de tip FFP2”.

sursa foto: Ambasada Lituaniei în Moldova

Astăzi, la Președinție, în cadrul unei întrevederi cu președintele R. Moldova a avut loc ceremonia de predare a celei de a doua tranșe a pachetului de asistență umanitară în lupta cu COVID-19, din partea NATO pentru R. Moldova”.

„Prima parte a pachetului a fost livrată în R. Moldova în luna februarie. Valoarea întregului pachet de asistență este de aproximativ 500,000 USD, bani alocați din fondul Fiduciar NATO, ca răspuns la pandemia COVID-19, cu contribuțiile financiare din Luxemburg și Norvegia”.