Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul transmis de președinta R.…

Mesajul transmis de președinta R. Moldova, Maia Sandu, după decesul avocatului poporului, Mihail Cotorobai

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a postat miercuri un mesaj pe pagina de Facebook prin care și-a exprimat regretul și a transmis condoleanțe în legătură cu decesul avocatului poporului, Mihail Cotorobai.

Cu durere în suflet am primit vestea trecerii în neființă a lui Mihai Cotorobai, Avocat al Poporului, jurist, profesor de drept, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, fost judecător la Curtea Constituțională. Mihai Cotorobai s-a bucurat de-a lungul vieții de cel mai înalt respect din partea colegilor de muncă, studenților și celor care au avut onoarea să-l cunoască. Îmi exprim condoleanțele familiei îndurerate.Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din viață miercuri. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către șefa Direcției promovarea drepturilor omului și comunicare, Natalia Vișanu.

Într-o postare pe Facebook, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, susține că Mihail Cotorobai era infectat cu COVID-19 și ar fi decedat din cauza complicațiilor.