Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul președintei R. Moldova, Maia…

Mesajul președintei R. Moldova, Maia Sandu, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii: Este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

 „Ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale, dar și asupra responsabilității de a transmite această moștenire mai departe.

Dragi actori, regizori, scriitori, muzicieni, cinematografiști, pictori, fotografi, filozofi, critici, muzeografi, editori, etnografi, oameni care munciți în scenă și oameni care munciți în culise, știu că resimțiți acut și intens repercusiunile pandemiei. A fost un an dur pentru toți, a fost un an greu, dar a fost și un an în care a trebuit, izolați cumva de lumea exterioară, să ne reorientăm spre noi, spre ceea ce suntem, gândim, facem. Înțeleg că restricțiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaște într-o lume mai bună, dornică și capabilă să aprecieze Frumosul, Adevărul și Binele.

Vă urez tuturor multă sănătate și încredere că revenirea la pupitru, la microfon, la catedră, în lumina rampei – într-un cuvânt, la normalitatea mult așteptată – este foarte aproape
„, a scria Maia Sandu pe Facebook.

Primăria municipiului Chișinău informează că pentru astăzi, 15 ianuarie de Ziua Națională a Culturii, administrația publică locală a prevăzut un șir de acțiuni și manifestări cultural-artistice consacrate Luceafărului literaturii române, Mihai Eminescu, care vor fi difuzate în regim online.