Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MECC va repartiza 10 mii…

MECC va repartiza 10 mii de laptopuri în 35 de raioane din R. Moldova pentru a asigura accesul elevilor la studiile în regim online

Foto-simbol

Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) va repartiza 10 000 de laptopuri în 35 de raioane din țară, care vor ajunge la elevii din clasele a 5-12, pentru a asigura accesul la studiile în regim online, se arată într-o notă informativă a Guvernului.


Potrivit instituției, MECC a recepționat miercuri, 14 aprilie, primul lot de 2400 de laptopuri, achiziționat prin intermediul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM).


„Datele au fost colectate prin Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME), potrivit căruia, 9484 de elevi din clasele 5-12 au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile online. Informațiile au fost furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general din țară (…) Pe parcursul anului 2020, pentru a asigura procesul educațional la distanță, Guvernul a alocat 20 milioane de lei din care s-au procurat 2 500 de laptopuri donate instituțiilor de învățământ din țară, se arată în nota informativă.

Conform reprezentanților Guvernului, laptopurile procurate în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” sunt dotate cu sistem de operare licențiat, iar costul total al achiziției este de 2 914 200 de dolari. Totodată, cu suportul Băncii Mondiale urmează a fi dotate 160 de laboratoare de fizică și chimie din instituțiile de învățământ din țară.