Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai mulți internauți cer redenumirea…

Mai mulți internauți cer redenumirea unui bulevard din capitală în memoria lui Ștefan Petrache. Ce spun reprezentanții Primăriei Chișinău

Cântărețul Cătălin Josan a lansat o petiție online, prin care solicită ca un bulevard din Chișinău să fie redenumit în memoria regretatului artist Ștefan Petrache.

„Nimic nu poate înlocui golul pe care îl lasă, însă puținul pe care îl putem face este să-i onorăm amintirea prin a-i dedica o arteră principală a capitalei”, a menționat autorul petiției.

Contactați de ZdG, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au declarat că inițiativa va fi examinată.

„Toate propunerile venite din partea cetățenilor sunt analizate”, a precizat consiliera edilului capitalei responsabilă de relațiile cu publicul, Natalia Ixari.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a afirmat că, probabil, conducerea instituției „se va expune pe marginea acestui subiect” luni, adăugând că asemenea decizii aparțin Consiliului municipal Chișinău.

Petiția poate fi semnată aici.

Interpretul de muzică ușoară Ștefan Petrache, cunoscut pentru activitatea ca vocalist al formațiilor „Noroc”, „Contemporanul” și „Plai”, a decedat la 13 ianuarie, fiind înmormântat ieri, 16 ianuarie.